Ajankohtaista

Austerin uusi romaani!

Paul Austerin 4 3 2 1 on suuri tarina elämän monista poluista, sattuman oikuista ja syntymäoikeudesta sekä yhden sukupolven Amerikasta. Lue lisää tästä.

Rakkaudentunnustus Istanbulille

Orhan Pamukin tuore romaani peilaa Turkin lähihistoriaa tarkasti mutta lämpimästi, kansanmiehen silmin. Lue lisää tästä.

Nobelistin vaikuttava teos naisista sodan keskellä

Svetlana Aleksijevitš sai Nobelin kirjallisuuspalkinnon vuonna 2015. Hänen toinen Keltaisessa kirjastossa julkaistava teoksensa Sodalla ei ole naisen kasvoja on tunnustus, dokumentti ja muistelma. Siinä saa äänen yli 200 toiseen maailmansotaan osallistunutta tyttöä ja naista, jotka unelmoivat opinnoista ja avioliitosta, mutta joista vuonna 1941 tulikin sotilaita. Lue lisää uutuudesta tästä.

Romaani joka kuohutti Amerikkaa on täällä!

Hanya Yanagiharan Pieni elämä on ällistyttävä, järkyttävä ja liikuttava kuvaus ystävyydestä, tummasävyinen tutkielma muistin tyranniasta ja inhimillisen sietokyvyn rajoista. Lue lisää tästä.

Palkitun zimbabwelaiskirjailijan romaani on ilmestynyt.

Palkitun zimbabwelaiskirjailijan hurja romaani naisesta kuolemansellissä Zimbabwelainen Petina Gappah on juristi ja kirjailija, jonka kertomuskokoelma Tanssimestari ja muita tarinoita Zimbabwesta (suom. 2009) sai Guardianin esikoiskirjapalkinnon. Nyt hän kuvaa kaoottista kotimaataan koskettavassa romaanissa Muistojen kirja. Lue lisää tästä.

Orhan Pamuk esiintyy Helsinki Lit -tapahtumassa!

Orhan Pamuk esiintyy Helsinki Lit tapahtumassa, joka järjestetään 12.–13.5.2017 Lue lisää tapahtumasta täältä. Orhan Pamuk on Turkin merkittävin ja kansainvälisesti tunnetuin nykykirjailija. Häntä kiitetään erityisesti idän ja lännen ristiriitojen kuvaamisesta ja ainutlaatuisesta kyvystä rakentaa siltoja kulttuurien välille. Pamukin teokset ovat olleet suuria myyntimenestyksiä hänen kotimaassaan ja niitä on käännetty 24 kielelle. Time-lehti valitsi vuonna 1999 Pamukin yhdeksi…

Steinbeckin Vihan hedelmät -romaanin uusi suomennos on ilmestynyt!

Päivänpolttavan klassikon uusi suomennos on ilmestynyt! Maailmankirjallisuuden valioihin kuuluva John Steinbeckin Vihan hedelmät -romaani yhteiskunnan pienistä rattaista, tavallisista unelmista, jotka suuri koneisto jauhaa tomuksi 1930-luvun Amerikassa. Lue lisää tästä.

Uusi Murakami on ilmestynyt!

Suosikkikirjailijan tarinoita rakastamisen vaikeudesta. Hämmästyttävän kekseliääseen tapaansa Murakami kertoo kaipuusta ja himosta, unohtumattomista naisista ja tunteellisista miehistä. Lue lisää tästä.