Kun Akateeminen Kirjakauppa muutti Alvar Aallon suunnittelemaan Kirjataloon 1969, voimme kuvitella (ja monet ehkä muistaakin) yhden hyllyn loistaneen joukosta kirkkaankeltaisine selkämyksineen. Sen eteen on kerääntynyt muutama utelias kirjallisuuden ystävä: joku tarttuu hyllyssä seisovaan Faulkneriin, toinen Hemingwayhin. Kolmas on poiminut hyllystä japanilaisen Yasunari Kawabatan romaanin, josta ei tiedä muuta kuin että kirjailija on hiljattain voittanut Nobel-palkinnon. He eivät arvaa sitä vielä, mutta tuo keltainen väri tulee loistamaan myös heidän omissa kirjahyllyissään vielä vuosikymmenten ajan. Se tulee kertomaan heille rikkaasta kielestä, laadukkaista käännöksistä, tarinoista jotka kuljettavat heidät ympäri maailman, yksinkertaisesti hyvästä kirjallisuudesta.
Akateeminen Kirjakauppa on jo vuodesta 1893 ollut kohtaamispaikka hyvän kirjallisuuden ystäville. Se paikka, jonne mennään kun halutaan saada aidosti asiantuntevaa palvelua ja löytää jotain erityistä, juuri oikea kirja joko itselle tai lahjaksi. Kirjojen ystävät tuntevat Akateemisen Kirjakaupan erityisen laajasta ja laadukkaasta valikoimastaan, joka kattaa muutakin kuin myyntilistojen tunnetuimmat kärkinimet ja josta löytävät lukemista nekin, joiden äidinkieli ei ole suomi tai ruotsi.
Myös Keltainen kirjasto syntyi vuonna 1954 tinkimättömästä rakkaudesta kirjoihin ja kirjallisuuteen sekä halusta tuoda maailmankirjallisuuden kirkkaimmat tähdet suomalaisten lukijoiden saataville. Julkaisusarjan alle on poimittu vuosittain vain harvat ja valitut kirjat, tarinoita maailman kaikilta mantereilta. Klassikoiden ja palkittujen kirjojen lisäksi sarja on pyrkinyt laajentamaan lukijoidensa tottumuksia, haastanut tarttumaan johonkin itselle vieraaseen ja kehottanut avaamaan silmiä ja korvia myös vähemmän tunnetuille tarinoille. Hyvä kirjallisuus yhdistää ihmisiä läheltä ja kaukaa. Siksi Keltainen kirjasto ❤ Akateeminen Kirjakauppa.