Kirja on nyt #kirja

Kustantajat ovat avanneet uuden #kirja-sivuston. Mukana yhteistyössä ovat WSOY, Tammi, Johnny Kniga, Gummerus, Siltala, Teos, CrimeTime ja Paasilinna. Lisää kustantajia liittyy palveluun syksyn aikana.

”Vihdoin Suomessa on palvelu, joka kokoaa yhteen kirjoihin liittyvää verkkosisältöä sekä reaaliaikaista sosiaalisen median keskustelua”, sanoo Bonnier Books Finlandin toimitusjohtaja Timo Julkunen.

#kirja yhdistää kirjat ja ihmiset. Tavoitteena on, että kirjat saavat palvelun avulla uusia lukijoita. Palvelusta löytyy lukuvinkkejä, käyttäjien arvioita, ajankohtaisia aiheita ja artikkeleja, tietoa kirjailijoista ja heidän teoksistaan.

#kirja tuo sosiaalisen median virtana lukemisen ilmiöt ja päivänpolttavat puheenaiheet yhteen ja samaan paikkaan. Hashtag-tunnisteita käyttämällä jokainen voi vaikuttaa ja osallistua palvelun sisältöön missä vain.

”Kirjanystävät pääsevät palvelussa osaksi kirjailijoiden ja muiden lukijoiden muodostamaa yhteisöä, kun taas satunnaiset kirjanostajat löytävät sieltä helposti esimerkiksi seuraavan isänpäivä- tai joululahjavinkin”, sanoo #kirja-projektin vetäjä, kehityspäällikkö Johanna Snell.

#kirja kutsuu käyttäjiä tapahtumiin ja tarjoaa kirjaetuja. Se on myös helppo tie kirjakauppaan.

Palvelu on osoitteessa http://www.kirja.fi/.