Tammen Keltaisen kirjaston juhlavuoden avaa nobelkirjailija Toni Morrisonin Koti

Keltainen kirjasto viettää tänä vuonna 60-vuotisjuhlavuottaan ja tarjoaa laadukasta käännöskirjallisuutta maailmalta. Vuoden avaa rakastetun nobelistin uutuusromaani Koti, joka on syvällinen kertomus Korean sodan runtelemasta miehestä, joka yrittää epätoivoisesti löytää kadottamansa kodin – ja itsensä.

Frank Money on katkera ja itseinhoinen Korean sodan veteraani, joka on palannut Amerikkaan fyysisesti ja henkisesti vammautuneena. Hän on vieraantunut kodistaan, rasistisesta Georgian pikkukaupungista, mutta joutuu palaamaan sinne pelastaakseen sisarensa. Frank palaa lapsuutensa raskaisiin maisemiin ja löytää itsestään rohkeuden, jota ei tiennyt enää olevan olemassakaan.

82-vuotias Toni Morrison kirjoittaa nyt yhtä vahvasti kuin aina. Tammi on suomentanut kirjailijan kaikki tähänastiset teokset. Yhdysvaltalainen Toni Morrison (s. 1931) sai Nobelin kirjallisuuspalkinnon vuonna 1993. Kodin ilmestyttyä Yhdysvalloissa vuonna 2012 Morrison sai Presidentin vapaudenmitalin, jonka aiemmin on saanut mm. Äiti Teresa.

Koti on Keltaisen kirjaston 450. teos ja se on saatavilla niin painettuna kuin e- ja äänikirjana (CD- ja mp3).

Kirjan on suomentanut Seppo Loponen. Hän on suomentanut englannista 140 kirjaa viidenkymmenen vuoden aikana, Toni Morrisonin, Graham Greenen, J. M. Coetzeen, V. S. Naipaulin, André Brinkin, Hanif Kureishin ja monien muiden teoksia. Hän on saanut kaksi kääntäjien valtionpalkintoa ja kaksi Mikael Agricola -palkintoa.